Snelle erwtensoepen


Snelle hollandse erwtensoep
Snelle Erwtensoep

Fruit de ui en knoflook in een soeppan met wat olijfolie. Voeg hierbij de vriesdoperwten en de kippenbouillon en laat dit 7 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Doe nu de gehakte bladpeterselie, basilicum, roomkaas, gerookte kip reepjes of hamblokjes toe. Eet sma...
Lees meer |

Erwtensoep met knoflook en kikker erwten
Knoflooksoep met Kikkererwten

Een lekker variatie op de traditionele erwtensoep. Deze heerlijke knoflooksoep met kikkererwten is een uitstekend alternatief voor de Hollandse erwtensoep...
Lees meer |

Erwtensoep met oesterzwammen
Erwtensoep met Oesterzwammen

Verhit een eetlepel sojaolie in een pan en fruit de ui hierin aan. Voeg de erwten en groentebouillon toe en breng het geheel kort aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag laat het 15 minuten doorsudderen met de deksel op de pan.
Lees meer |

erwtensoep met spinazie en munt
Erwten-Spinaziesoep met Munt

Doe 3 eetlepels zout, 2 liter water, laurierblad, karbonade en rookspek in een grote pan en breng dit aan de kook. Haal regelmatig het schuim van de soep en laat afgedekt in ongeveer 45 minuten gaarkoken.
Lees meer |

Erwtensoep met munt en parmaham
Erwtensoep met Munt en Parmaham

Zet een pan op het vuur met 2,5 liter water. Doe hier de erwten, worst en krabbetjes, zout in de pan en breng dit aan de kook.
Lees meer |